Kraj Basków i miasto San Sebastian
-
teodor wajmanObowiązkiem każdego turysty przybywającego do San Sebastian miedzy końcem lutego a początkiem maja jest wizyta w jednej z wielu sidrerias na obszarze wokół Astigaraga, ok. 6 km za miastem. Produkcja jabłecznika jest jedną z najstarszych tradycji w Kraju Basków. Aż do wojny domowej i fali industrializacji praktycznie każde gospodarstwo rolne w Gipuzkoa i w mniejszym stopniu w inych prowincjach produkowało jabłecznik, który był cenym towarem wymienym. Do całkiem niedawna wymiana pozostawała podstawową formą handlu w tutejszych społecznościach wiejskich.
8 marca 2010 -
-
arielOd małego marzę by tam sie przeprowadzić. Moje miasto to San Sebastian, a moje życie to Hiszpania !!!
16 grudnia 2011 -
AndrzejByłem w San Sebastian w zeszłym roku, i z wyjazdu byłem bardzo zadowolony, ciekawe miasto, wiele zabytków, ciekawi ludzie niestety dośc drogie jak dla turysty z Polski. Obiad w dobrej restauracji czy choćby dobra kawa w renomowanej kawiarni raczej nie na kieszeń polskiego turysty ale nic na to nie poradzimy, wszędzie gdzie pięknie i gdzie turystów dużo jest i drogo.
16 grudnia 2014